Dansà, Berbena i dia de Sant Josep

22 DSC01608Després d’haver posposat els actes de les Falles una setmana, el divendres dia 28 es van reprendre celebrant la dansà eixa vesprada. Finalitzada la dansà, on els més menuts van poder fer les delícies dels pares i familiars, el patí anà omplint-se per l’esperada Berbena de Falles i el tradicional concurs de Pastissos i Rebosteria. Els guanyadors del concurs de Pastissos a la secció de gust va ser per a l’equip Obi de Nou Futur i Makoto-Jiraya de Com Som. En quant a la decoració dels pastissos, els premis van ser per a l’equip 39 DSC01845Lyoko de Goys per la categoria A i Gocta de Mascletà a la categoria B. Per a la Rebosteria els premis foren els següents: Per a la categoria A; Gust per l’equip Lena de Nou Futur i la Decoració per a Baamba d’Eslabó. A la categoria B el premi al gust va ser per a Oyuki de Com Som i el de decoració, per a Phoenix de Mascletà.

En acabar el concurs tots els grups passaren a gaudir d’un sopar baix braç per agafar forces per a la Berbena posterior que començà desprès de la Retreta pels carrers del barri. La vetllada va acabar amb un castell de focs d’artifici acompanyat de la marxa mora Chimo.

6 DSC01943El dia gran de la festa començà amb la despertà pels carrers del barri i el posterior esmorzar de pares i educadors acompanyats per la banda de música. A les 10 del matí es celebrà la missa de campanya al pati de la nostra parròquia i al finalitzar tornarem a tindre l’última jornada de la nostra volguda Kermesse, on poguérem acabar de gaudir dels jocs que ens havien preparat els diferents equips i on es va poder canviar els punts a la Tómbola. A les 12:30 i desprès de la cercavila els fallers es van dirigir cap a l’església parroquial per celebrar la missa major en honor del nostre patró. Finalitzada aquesta es dispara una mascletà aérea que va fer vibrar tot el barri. Ja a la vesprada fou el torn de la solemnitat on els xiquets, joves i majors de la nostra parròquia acompanyaren el nostre Patró, pels carrers del barri, a la processó.

10 DSC01952La falla, que havia estat present al pati durant un mes anava a convertir-se en cendra per complir així amb el seu propòsit. Però abans el grup de Nou Futur ens va fer gaudir amb  l’espectacle de la nit del foc que ells havien assajat i preparat. També al mateix es lliuraren els premis a la Kermesse que enguany van tindre el nom de Lena i Krimmler-Takakau com a més conservats i nets, Volga i Kokonami com a originals i Haratin i Kalahari als més jugats.

16 DSC02077Arribat el moment, els fallers majors, acompanyats de la resta de fallers, el cap de centre En Òscar Borrell Morant, En José Maria Payà, l’alcalde d’Ontinyent En Jorge Rodriguez i el regidor de joventut Pepe Pla van procedir a indultar el ninot que es salvaria de la cremà d’enguany. Després d’aquest emotiu acte, va tindre lloc un espectacular castell de focs artificials, previ a la traca final que va encendre la falla i van omplir de soroll, color i olor de quasi tots els carrers del nostre barri i posar el punt i final a les Festes del 2015.

Un any més, els Juniors de Sant Josep, hem celebrat les nostres festes que no hagueren sigut les mateixes sense el recolzament i l’estima de tot el poble d’Ontinyent, la col·laboració de totes aquelles entitats i empreses que ens han recolzat en totes les activitats realitzades i en especial a l’excel·lentíssim Ajuntament d’Ontinyent i a Caixa Ontinyent, que han estat sempre al nostre costat.