Col·laboració amb Cáritas

Els Juniors de Sant Josep participen en l’Ofrena de flors del pròxim diumenge a la Patrona d’Ontinyent, la Puríssima Concepció. El centre juvenil aprofita l’ofrena de flors per a recaptar fons per a Cáritas. En aquestes dates és necessari per a omplir l’economat situat darrere de la Policia Local.

Aquesta iniciativa acordada per l’assemblea d’educadors destinarà la recaptació dels 1000 xiquets i xiquetes dels Juniors per a comprar menjar de primera necessitat. També enguany els Juniors de Sant Josep participaran en l’Aguinaldo del dia 20 de desembre de vesprada amb la visita dels xiquets i xiquetes a les cases del barri per arreplegar productes com oli, cacau, galetes, sucs, patés, sucre, productes de neteja per a la casa i d’aseo personal. Una acció social que vindrà precedida per la visita als espais de Cáritas a Ontinyent i dinàmiques pedagògiques del programa nacional de Cáritas. Volem assolir amb la col·laboració de totes les persones del barri que tots pugen tenir menjar, sobretot les persones més desafavorides de la nostra societat.

Cal recordar que enguany Cáritas ha passat de donar ajuda a 1’9 milions de persones a 2’5 milions a Espanya, el 31’7% de la població està exclosa, 210.000 vivendes amb 760.000 persones es troben en exclusió severa segons l’estudi d’enguany de Cáritas i FOESSA. A la nostra província segons Ignacio Grande, director de Cáritas a nivell provincial en el segon trimestre del 2014 segons l’EPA teníem una taxa d’atur del 25’84%, és a dir, un 7% de les llars de la nostra província. Açò vol dir que 70.200 persones no reben cap ingrés.

Des dels Juniors Sant Josep conscients d’aquestes dades i membres d’una associació juvenil que lluita pel benestar dels ontinyentins no pot quedar-se de braços creuats i eixirà al carrer el 20 de desembre a recollir aliments i recaptarà fons per a Cáritas. Coincidint amb aquestes fites visitarem l’Ajuntament d’Ontinyent per a desitjar a tot el poble un bon any 2015 i uns dies de pau i alegria.