Playback, Dansà, Berbena i dia de Sant Josep

Sopar Homenatge Educadors i Exeducadors (1)Els Juniors de Sant Josep no paren. El cap de setmana passat, començà divendres amb el sopar d’homenatge als educadors i antics educadors del centre al saló verd de la parròquia on tots junts pogueren gaudir d’una vetllada recordant activitats i moments viscuts al centre. També se’ls va fer extensible el reconeixement que l’Ajuntament enguany ens atorgà amb el premi 9 d’octubre ja que sense tots ells el centre no seria el que es hui dia.

Dissabte començà, com ja ve realitzant-se les anteriors setmanes, amb la nostra volguda Kermesse però va ser a la vesprada on tingué lloc un dels actes de les nostres falles més esperats, El Playback de la categoria A. Aquest espectacle, que es va prolongar durant més de 3 hores, va congregar un gran nombre de visitants als patis de la parròquia que pogueren gaudir de les més diverses actuacions, balls, vestuari, així com dels nostres bunyols o Hamburgueses i creïlles. L’acte va ser presentat per els xiquets María, Almudena i Alejandro i resultaren guanyadors amb el primer premi l’equip Kokonami de Nou Futur amb la cançó “Summertime sadness”. Amb la cançó “Aplause” l’equip Sayumi de Nou Futur s’endugué el segon premi. El premi a l’humor l’obtingué l’equip Damarka de Goys amb “Ghostbusters” i el de vestuari va ser per a Haratin-Luluwa amb “On top of the world”. En quant als premis a la coreografia i l’originalitat van ser per als equips Missisipi-Misouri-Yenesey d’Eslabó amb “Can´t be tamed” i Oyuki-Arashi-Yukari de Nou Futur amb “Out of the shadows” respectivamnet. Enguany a més contarem amb el premi del públic on qualsevol va poder votar per internet la cançó que més li va agradar sent la guanyadora el “Sobreviviré” dels equips Obi-Niger.

 

Els actes del diumenge 16 de març començaren de bon matí amb la missa junior seguida de la tradicional Kermesse amb els seus jocs i la Tómbola. Ja de vesprada, i al camp municipal del Clariano, es disputà el partit entre l’Ontinyent i l’Ilicitano que va esdeveindre en homenatge a la nostra festa i als nostres fallers, realitzant la treta d’honor els fallers majors, Jorge i Lourdes.

PlayBack (1)Més tard i també de vesprada, així com el dia anterior, el Playback fou el protagonista. Aquesta vegada el dels més majors o categoria B, on el jurat format per antics educadors del centre, amb la nostra pregonera al capdavant, tingué una tasca molt difícil. El primer premi va anar a parar a l’equip Guayapurna de Mascletà amb la cançó “Proud Mary live”. La resta de premis foren: Premi a l’humor per a l’equip Solimana amb “Blured lines”; el de l’Originalitat per l’equip Flames de Mascletà també amb “What does the fox says”; Vestuari va ser per als equips Krimler-Wailau-Takakhone de Com Som amb la cançó “Venus”. El premi per la Coreografia va ser per a l’equip Gobi-Ciclope amb “Cachita” i el del Públic el guanyà l’equip Gocta, també de Com Som amb “She Wolf”. Per finalitzar el segon Premi va recaure a l’equip Kilikoncagua-Parinacota amb la cançó “Party Rock”.

Dilluns de vesprada es va reprendre els assajos de la dansà infantil que tindria lloc el dimarts, vespra de Sant Josep. Així mateix el dimarts de matí tornarem a contar amb la Kermesse que va preparar el camí a la vesprada i del dia gran de la nostra festa. Finalitzada la dansà, on els més menuts van poder fer les delícies dels pares i familiars, el patí anà omplint-se per l’esperada Berbena de Falles i el tradicional concurs de Pastissos i Rebosteria. Els guanyadors del concurs de Pastissos a la secció de gust va ser per a l’equip Amur d’Eslabó i Kalahari de Com Som. En quant a la decoració dels pastissos, els premis van ser per a l’equip Eufrates d’Eslabó per la categoria A i Parinacota de Mascletà a la categoria B. Per a la Rebosteria els premis foren els següents: Per a la categoria A; Gust per l’equip Takara de Nou Futur i la Decoració per a Missouri d’Eslabó. A la categoria B el premi al gust va ser per a Niagara de Com Som i el de decoració, per a Gocta del mateix grup.

En acabar el concurs tots els grups passaren a gaudir d’un sopar baix braç per agafar forces per a la Berbena posterior que començà desprès de la Retreta per els carrers del barri. La vetllada va acabar amb un castell de focs d’artifici acompanyat de la marxa mora Chimo.

DespertàEl dia gran de la festa començà amb la despertà pels carrers del barri i el posterior esmorzar a l’Hotel Kazar. A les 10 del matí es celebrà la missa de campanya al pati de la nostra parròquia i al finalitzar tornarem a tindre l’ultima jornada de la nostra volguda Kermesse, on poguérem acabar de gaudir dels jocs que ens havien preparat els diferents equips i on es va poder canviar els punts a la Tómbola. A les 12 i desprès de la cercavila els fallers es van dirigir cap a l’església parroquial per celebrar la missa major en honor del nostre patró. Finalitzada aquesta es dispara una mascletà aérea que va fer vibrar tot el barri.

Ja a la vesprada fou el torn de la solemnitat on els xiquets, joves i majors de la nostra parròquia acompanyaren el nostre Patró, pels carrers del barri, a la processó.

Espectacle Cremà (2)La falla, que havia estat present al pati anava a convertir-se en cendra per complir així amb el seu propòsit. Però abans el grup de Nou Futur, acompanyats del Centre de dansa Opera, ens va fer gaudir amb  l’espectacle de la nit del foc que ells havien assajat i preparat. També al mateix es lliuraren els premis a la Kermesse que enguany van tindre el nom de Amazonas i Flames com a més nets, Mekong i Takakhone com a originals i Haratin i Trikora als més jugats.

Arribat el moment, els fallers majors, acompanyats de la resta de fallers, el cap de centre, En José Maria Payà, l’alcalde d’Ontinyent En Jorge Rodriguez i el regidor de joventut Pepe Pla van procedir a indultar el ninot que es salvaria de la cremà d’enguany. Després d’aquest emotiu acte, va tindre lloc un espectacular castell de focs artificials, previ a la traca final que va encendre la falla i van omplir de soroll, color i olor de quasi tots els carrers del nostre barri i posar el punt i final a les Festes del 2014.

 

Cremà (2)Un any més, els Juniors de Sant Josep, hem celebrat les nostres festes que no hagueren sigut les mateixes sense el recolzament i l’estima de tot el poble d’Ontinyent, la col·laboració de totes aquelles entitats i empreses que ens han recolzat en totes les activitats realitzades i en especial a l’excel·lentíssim Ajuntament d’Ontinyent i a Caixa Ontinyent, que han estat sempre al nostre costat.