Saluda Alcalde

Jorge Rodríguez Gramage

L’arribada del mes de març tradicionalment ha sigut sempre senyal d’olor a falles; de llum, color, de música i d’una embriagadora olor a pólvora. La pandèmia de la Covid-19 ens impedirà gaudir dels actes que amb tanta estima preparàveu cada any per a commemorar les Festes al nostre patró Sant Josep.

Ens haguera agradat gaudir de les activitats que durant setmanes preparàveu, de les quals tot un barri i també la ciutadania en general se sentia implicada. El foc i l’olor de pólvora no estaran enguany als carrers, però si als nostres sentits. El vostre esforç i la voluntat de continuar publicant aquesta revista és el senyal més important que aquestes festes formen part ja de la nostra identitat com a ciutat.

Per això, estic segur que aquest any serà de transició i l’any vinent tornarem a eixir al carrer per celebrar. Les activitats, la plantà de la Falla i l’acte de la cremà, però també el Pregó, la presentació dels fallers i falleres tornaran a celebrar-se al mes de març. En molts països el mes de març significa l’arribada de la primavera, però en Ontinyent és sinònim de festa.

Tornarem totes i tots junts, més units que mai, a gaudir d’aquesta festivitat. La música tornarà a omplir els carrers, així com les abraçades, les reunions sense distància i les rialles sense mascareta demostraran que la Covid-19 ha quedat enrere.

La impossibilitat de celebrar les Falles no vos ha parat durant aquest any. El treball continu fet aquests mesos per la Parròquia i els Júniors de Sant Josep representa l’essència del que som com a poble i l’estima cap a una festivitat, que forma part de la història d’Ontinyent. La unió que heu demostrat i l’esforç conjunt són dos valors essencials d’allò per a la ciutat que volem. Uns valors que cadascun dels que formeu part del moviment dels Júniors de Sant Josep representeu i sobretot sabeu transmetre a la ciutadania d’Ontinyent.

Per això, tot i que la Covid-19 ens impedeix celebrar les Falles vull donar les gràcies als coordinadors i coordinadores, monitors i monitores, júniors i al conjunt de la Parròquia per la vostra determinació per mantenir viva aquesta festivitat.

El vostre alcalde,

Jorge Rodríguez