Bangawa, el seu significat

Mar Peña i Natalia Torró

Som Mar i Natalia, monitores d’aquest meravellós grup que ara, breument, descriurem. Definiríem la nostra etapa junior en 7 lletres, aquestes, formen una paraula que és molt important per a nosaltres i ha marcat un abans i un després en les nostres vides. Aquesta paraula és BANGAWA, totes i cadascuna d’aquestes lletres formen part de nosaltres, de la nostra vida i del nostre dia a dia.

Benvingudes, mirem arrere i pensem en aquell dia en què vam rebre aquell equip ple de xicotets somriures, cares innocents i amb sorprenent felicitat. No hi havia dubte, havíeu de ser vosaltres Noa, Mar, Mireia, Cruz, Carla, Veronika, Maria, Bàrbara, Maria Pop, Ariadna, Carmen, Maria Melià, Irene, Estefania, Naiara, Aitana i Maila, les que componguéreu aquest equip per a fer-nos grans i per a recórrer un llarg camí.

Aprenentatge de totes vosaltres. Heu anat formant tot allò que compon la paraula equip. Nosaltres, al principi inexpertes i de vegades amb un ” no se com portar aquesta situació a terme” ens deixàvem portar a poc a poc per la vostra imaginació i les ganes de fer. Fer tot allò que us proposareu, tot allò que incloguera un ben estar i un gran companyerisme. Hem aprés de vosaltres valors, actituds i habilitats que cada dia ens mostràveu i continueu fent-ho. No se’ns oblida cada ball al parc, les activitats que ràpidament proposàveu i les xarrades profundes que a totes, ens feien reflexionar.

Narrar aquestes línies seria més fàcil, tenir-vos enfront i contar-vos tot allò que sentim quan fem qualsevol cosa juntes. Potser pensem que tenim tot el temps del món per a executar els millors plans, però en aquest temps de COVID-19 només ens deixen espai per a unes paraules escrites amb el millor dels ànims i unes imatges al telèfon recordant el que som.

Ganes de lluitar. Lluitar perquè quan tot açò finalitze tornem amb eixa felicitat, amb ganes de passar-ho de la millor manera, ganes de viure noves experiències, mirar-nos a la cara i dir, on anem a fer hui la reunió?. No és possible explicar el sentiment de tristesa que sentim, com a monitores, no estar més a prop de vosaltres físicament. Acompanyar-vos amb el que necessiteu i sentir la vostra energia en cada acte.

Amistat. Sí, pot sonar una paraula repetitiva, però realment és el que aquest equip comporta, el que ens heu demostrat. Pensem que tota l’educació, les experiències, les vivències i el treball en equip han donat els seus fruits. Heu sabut gestionar conversacions i conflictes com cap persona podria haver-ho fet, utilitzant la reflexió i el raonament. És un orgull sentir que la confiança i les ganes de contar allò que vos passava entre setmana estava present cada dissabte. Cada una de vosaltres aportava el millor d’ella mateixa i tot, conjuntament, formava la paraula amistat.

Web, una paraula realment comuna en aquests últims temps. Aquest terme l’hem utilitzat per a poder fer zooms i xarrar en temps de pandèmia. Es troba a faltar les xerrades cara a cara, encara que no s’ho hem passat del tot malament. Hem sabut aprofitar cada recurs per a fer-lo nostre, per a gaudir de les videoconferències i intentar fer el llarg temps, curt.

Acabant, aquesta paraula, però sense acomiadar-se. La positivitat ha d’anar sempre en la sang, a l’ADN. Aprofitar tot el temps que ens queda durant la vida per a rememorar i realitzar allò que tant hem planejat. Viure aquesta experiència amb vosaltres ha sigut, és i serà una de les millors coses que ens ha passat en els Juniors de Sant Josep.

BANGAWA, que xicoteta la paraula per a tantes coses que aporta en les nostres vides, mai deixeu de ser com sou, gaudiu d’aquestes falles tan diferents i del curs que ens queda. Perquè juntes som més fortes. Vos volen molt les vostres monitores, Mar i Natalia.

“Totes les nostres estrel·les formen una galàxia”